• 06-43457646
  • Zaterdag en zondag 13:00-17:00 en op afspraak

Over Adry

Image

Adry's story

Adry is de dochter van de Drunense schoenmaker Wim van Gorp en zij werd geboren op 25-02-1951. Op haar 16e wilde ze het liefst naar de kunstacademie, maar het werd de opleiding voor kleuterleidster.

Hier ontwikkelde ze ook haar creativiteit en toen haar zoon Nardus werd geboren in 1975 werd schilderen haar passie. Ze volgde de Daca-academie in Eindhoven waar ze lessen volgde bij o.a. Nico Vrielink.

Adry ontwikkelde zich als autodidact tot een schilderes die met passie en emotie haar kleurrijke, vrolijke schilderijen maakt. Gaandeweg werd de tulp haar muze, waarmee ze nu al bijna 30 jaar haar verhaal vertelt, een verhaal dat niet wordt verteld met letters en woorden, maar met felle, levendige penseelstreken.

NIEUW: Kinderboek Lapperdepoppie en Boes

Heeft u interesse?

Bestel het boek via een mail naar en u krijgt het thuis gezonden voor slechts € 20,00 en € 4,60 verzendkosten.

Image
Image

Boek: "De schilder en haar muze"

De schilder en haar muze is een verzameling van schilderijen en gedichten uit een periode van 30 jaren geboeid te zijn door tulpen. Tulpen door hun heldere kleuren en vormen, hun geslotenheid en openheid. Het vallen van hun blaadjes en het er niet meer zijn. Allemaal aspecten die Adry blijven bezig houden en haar emoties raken. Zowel van de tulp als van de mens. Uit Adry’s oeuvre van zo’n 2200 schilderijen, werd een selectie gemaakt van 61 schilderijen.

Deze zijn terug te vinden in het boek. Het is een 132 pagina’s tellend, zeer kleurrijk gebonden boekwerk geworden. Gedichten, overdenkingen en schetsen geven Adry’s boek een belangrijke meerwaarde.

Haar werk kenmerkt zich door de vrolijke en kleurrijke uitstraling, hetgeen ook op speelse wijze is doorgevoerd in het boek met een grote diversiteit in kleur en typografie. Het boek is tweetalig geschreven, in het Nederlands en Engels.
Bestel het boek via een mail naar en u krijgt het thuis gezonden voor slechts € 20,00 en € 4,60 verzendkosten.

Image

Adresgegevens

Atelier & Galerie Adry

Adry Deekens - Van Gorp
Vismarkt 11A
5256 BC Heusden-Vesting
06-43457646

Zaterdag en zondag:
13:00 - 17:00 uur.

Wilt u op een doordeweekse dag komen?
Bel dan voor een afspraak op
06-43457646

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht invullen
Meneer - Mevrouw *